Reizen met alleen Handbagage 6 Tips

Soms heb je geen zin om in te checken en of in een lange bagage rij te moeten aanschuiven. De beste oplossing is dan om alleen met handbagage te reizen zodat je niet de bagage rij in hoeft. Hier een aantal tips om dat te bewerkstelligen!

#1. Laat handdoeken thuis

Handdoeken nemen een hoop ruimte in beslag en bij veel hotels, resorts en locaties zijn er altijd wel handdoeken te huren of beter nog: gratis te verkrijgen. Op deze manier kan je lichter reizen en heb je minder bagage nodig.

#2. Stop met boeken: Neem een e-Reader

Boeken nemen net als handdoeken veel ruimte in beslag. Een e-Reader is de ideale oplossing. Dit kan ook zomaar geld schelen omdat e-reader boeken vaak goedkoper zijn dan fysieke boeken.

#3. Vermijd producten met veel handbagage regels

Op handbagage.org staat een lange lijst met producten waar veel uitzonderlijke regels voor zijn, deze moet je vaak uit je handbagage nemen en/of moet je vervolgens in jouw ruimbagage stoppen. Als je deze niet mee hebt kan dat knap lastig zijn. Daarom zouden wij producten als Aanstekers, Batterijen, Power Banks, Batterijen, etc.

#4. Doe al je kleding al (dubbel) aan!

Je kan veel bagage voorkomen door simpelweg veel kleding alvast aan te doen. Het is helemaal niet zo lastig om 3 paar sokken aan te doen en zo weer wat ruimte in de handbagage te besparen! Maar dat zijn natuurlijk de kleine gains. Waar je echt veel op pakt zijn grote jassen en schoenen.

#5. Vacuum zakken

Gebruik Vacuüm zakken om je kleding in op te vouwen. Zo kan je handbagage ruimte besparen. Er zal geen onnodige lucht meegaan in de tassen.

#6. Laat veel spullen thuis!

Echt waar: je hebt alles niet nodig op vakantie. Het enige wat je nodig hebt is een zwembroek, een goed humeur en een shirtje. De rest is bijzaak!

 

Enne geen vloeistoffen in je handbagage!Geef een reactie