Meenemen ski’s of snowboard in vliegtuig

meenemen ski's snowboard wintersport
Mag je je ski’s of snowboard meenemen in het vliegtuig? En wat zijn daar de kosten van? Deze pagina legt het je allemaal uit.

Wintersport en vliegen gaan beter samen dan je denkt. Waar je rekening mee moet houden, is dat je je ski’s of snowboard niet ‘gewoon’ kan inchecken. Dat doe je namelijk aan de odd size balie.

Inchecken van ski’s of snowboard

Als je ski’s of een snowboard meeneemt in het vliegtuig, check je als eerste je gewone bagage in. Dat gebeurt aan de balie van je vliegtuigmaatschappij. Vervolgens check je de ski’s of het snowboard in bij de odd size bagagebalie op Schiphol.

En het is ook goedkoper dan je verwacht. In sommige gevallen kan je je wintersportspullen gratis meenemen als ruimbagage, in andere gevallen moet je bijbetalen. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van je snowboard, de afstand van de vliegreis en de vliegtuigmaatschappij.

Kosten ski’s of snowboard mee in vliegtuig

Het volgende overzicht maakt duidelijk wat de kosten per vliegtuigmaatschappij zijn voor het meenemen van ski’s of snowboard in het vliegtuig.

Maatschappij Inbegrepen Max lengte Max gewicht Meer info
KLM Ja (1 stuks) 300cm (lxbxh) 23kg KLM website
EasyJet Nee (+€45) geen restricties 20kg EasyJet website
Eurowings Ja geen restricties 32kg Eurowings website
Lufthansa Ja 158cm 23kg Lufthansa website
Pegasus Airlines Nee (vanaf +€18) geen restricties 23kg Pegasus website
Transavia Nee (+€29) 200cm 15kg Transavia website
Ryanair Nee (+€45) geen restricties 20kg Ryanair website
TUIfly Nee (+€20) geen restricties 20kg TUIfly website

Let op, vaak worden de kosten bepaald per enkele reis. Daarnaast gelden kosten vaak voor een complete uitrusting. Dat betekent in geval van ski’s: ski’s zelf, skischoenen en skistokken. Voor een snowboard betekent dat: snowboard, bindingen en snowboard schoenen.

Raadpleeg voor de zekerheid de website van de aanbieder om zeker te zijn van de specificaties.

Benieuwd naar de afmetingen van handbagage? Bekijk ook de detailpagina’s van Aeroflot, Air Berlin, Air Europa, Air France, Air Lingus, Alitalia, American Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Cathay Pacific, Cityjet/VLM, Corendon, Delta , EasyJet, Emirates, Eurowings, Finn air, Flybe, Garuda Indonesia, Germanwings, Iberia, Icelandair, Jetair, KLM, Lufthansa, Pegasus Airlines, Qantas Airways, Royal Air Maroc, Ryanair, S7 Airlines, SAS, Singapore Airlines, Southwest Airlines, SunExpress, Surinam Airways, SWISS, TAP Portugal, Thomas Cook, Transavia, Turkish Airlines, United Airlines, Virgin Atlantic, Vueling, Wizzair.