Meenemen ski’s of snowboard in vliegtuig

Mag je je ski's of snowboard meenemen in het vliegtuig? En wat zijn daar de kosten van? Deze pagina legt het je allemaal uit.

Wintersport en vliegen gaan beter samen dan je denkt. Waar je rekening mee moet houden, is dat je je ski’s of snowboard niet ‘gewoon’ kan inchecken. Dat doe je namelijk aan de odd size balie.

Inchecken van ski’s of snowboard

Als je ski’s of een snowboard meeneemt in het vliegtuig, check je als eerste je gewone bagage in. Dat gebeurt aan de balie van je vliegtuigmaatschappij. Vervolgens check je de ski's of het snowboard in bij de odd size bagagebalie op Schiphol.

En het is ook goedkoper dan je verwacht. In sommige gevallen kan je je wintersportspullen gratis meenemen als ruimbagage, in andere gevallen moet je bijbetalen. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van je snowboard, de afstand van de vliegreis en de vliegtuigmaatschappij.

Kosten ski’s of snowboard mee in vliegtuig

Het volgende overzicht maakt duidelijk wat de kosten per vliegtuigmaatschappij zijn voor het meenemen van ski's of snowboard in het vliegtuig.

MaatschappijInbegrepenMax lengteMax gewichtMeer info
KLMJa (1 stuks)300cm (lxbxh)23kgKLM website
EasyJetNee (+€45)geen restricties20kgEasyJet website
LufthansaJa158cm23kgLufthansa website
Pegasus AirlinesNee (vanaf +€18)geen restricties23kgPegasus website
TransaviaNee (+€29)200cm15kgTransavia website
RyanairNee (+€45)geen restricties20kgRyanair website
TUIflyNee (+€20)geen restricties20kgTUIfly website

Let op, vaak worden de kosten bepaald per enkele reis. Daarnaast gelden kosten vaak voor een complete uitrusting. Dat betekent in geval van ski's: ski's zelf, skischoenen en skistokken. Voor een snowboard betekent dat: snowboard, bindingen en snowboard schoenen.

Raadpleeg voor de zekerheid de website van de aanbieder om zeker te zijn van de specificaties.

Benieuwd naar de afmetingen van handbagage? Bekijk ook de detailpagina's van Air France, British Airways, Brussels Airlines, Corendon, DeltaKLM, Lufthansa, TransaviaVueling &  Wizzair.