Handbagage Afmetingen Ryanair

20 x 25 x 40 cm*

Ryan Air regels en uitzonderingen >>

Informatie over handbagage formaten & regels bij Ryan Air!

ryanair-handbagage-afmetingen
ryanair logo
logo tail

Bekijk hieronder de handbagage afmetingen van Ryan Air. Bij Ryan Air gelden er andere regels voor Economy Class en Business Class voor de handbagage. Het onderstaande overzicht geeft daar een goed beeld van.

Handbagage afmetingen Ryan Air

KlasseHoogteBreedteDiepteMax. gewichtExtra bagage
Economy40cm20cm25cm10kgnee, bijbetalen en in ruim

Notities: de standaard handbagage bij Ryanair is eigenlijk het persoonlijk item, weinig dus. Wil je een kleine koffer + handbagage mee in de cabine? Dan is upgraden naar Ryanair Priority wat je moet doen.

Handbagage afmetingen Ryan Air

KlasseHoogteBreedteDiepteMax. totaal gewichtExtra bagage
Priority55cm40cm20cm10kgJa, 40x20x25cms

Extra toelichting

Ryanair voert vanaf 1 november 2018 een nieuw beleid voor het meenemen van handbagage aan boord van een vliegtuig. Voortaan mogen alleen passagiers die gebruikmaken van priority boarding – waarvoor extra moet worden betaald – nog twee stuks handbagage mee aan boord nemen.

Ryanair Handbagage Regels

Heb je geen Priority Boarding? Dan mag je enkel één kleinere tas, zogenaamde small carry-on luggage, meenemen met een afmeting van maximaal 40cm x 25cm x 20cm. Dit doet Ryanair, omdat er anders teveel trolley's bij de gate nog van een formaatkaart moeten worden voorzien. Wat naar zeggen van Ryanair voor vertraging zorgt.

Wil je tóch een trolley meenemen, dan kan je Priority Boarding aanvragen. Doe je dat tijdens het boeken, dan betaal je 6 euro. Doe je dat na het boeken (dus bij het inchecken), dan betaal je 8 euro. Kom je er bij de gate achter dat je handbagagekoffer te groot is (Ryanair gaat uit van 25% te groot), dan betaal je een boete van 25 euro en wordt je koffer in het ruim geplaatst.

Wat je ook kan doen, is je extra koffer zonder Priority aangeven. Dan betaal je 8 euro bij boeken of 10 euro bij inchecken. Het is dus vaak voordeliger om Priority boarding aan te schaffen

Maximale Afmetingen handbagage  Ryanair

De standaard afmetingen van handbagage bij Ryanair is kleiner dan bij andere organisaties, de handbagage moet volgens de filosofie van Ryanair namelijk onder de stoel passen. Hiervoor heb je de volgende standaard afmeting nodig:

max 40cm x 20cm x 25cm (10kg)

Zie hier een ideale reistas voor dit kleine formaat. Er zijn niet veel van dit soort formaat tassen te verkrijgen. Wij hebben serieus  onderzoek gedaan naar deze ideale tas.

Je kan ook een een Ryanair Priority ticket boeken, dan kun je het volgende meenemen:

 • max 40 x 20 x 25 cm (10kg) of de extra ruimbagage optie van max. 55 x 40 x 20 cm en 10 kg (betaalde optie)

Let zeker bij Ryanair goed op deze maximale afmetingen! De maatschappij staat erom bekend om hier heel streng mee om te gaan; werknemers schijnen zelfs premies te krijgen als ze passagiers betrappen op het meenemen van te grote handbagage. Als het inderdaad te groot is, moet de handbagage in het ruim van het vliegtuig worden geplaatst. Dit is niet goedkoop, dit kost zo'n €50.

Ruimbagage bij Ryanair

Ruimbagage is duur bij Ryanair. Aangezien Ryanair alle activiteiten online concentreert kost het op de website van de prijsvechter veel minder dan op de luchthaven zelf. In het laagseizoen kost een stuk ingecheckte bagage tot 15 kilogram €15 tot € 20. Online kost het echter €30 tot €40.

In het hoogseizoen is het verschil nog groter. Ruimbagage tot 15 kilogram kost dan €25 tot €35 online, maar €50 tot €70 op de luchthaven. Overigens ligt het precieze bedrag aan de bestemming. Regel de ruimbagage dus op de website van Ryanair, dat bespaart je een hoop geld!

Overige bagage vragen / Ryanair

 • Ryanair en voetballen en/of rugbyballen: Ryanair accepteert voetballen, rugby ballen en overige opblaasbare items als bagage, onder voorwaarde dat deze volledig of gedeeltelijk zijn leeggelopen vóór vervoer
 • Ryanair accepteert parachutes (voor recreatie of sport, of paragliding vleugels )  mits deze voldoen aan standaard vormen en gewicht. Vuurwerk of rookpatronen mogen deze parachutes echter niet bevatten.
 • Bij Ryanair mag je menselijk as als bagage meenemen: ” Het vervoer van menselijk as is toegestaan als cabinebagage, mits een kopie van de overlijdensakte en van het crematie bewijs kunnen worden overlegd.  “
 • Ryanair vervoert geen dieren/huisdieren. Enkel voor blindengeleidehonden maakt Ryanair een uitzondering.
 • Smart Bags mogen wel mee met Ryanair maar wel zonder lithiumbatterijen. Om veiligheidsredenen zijn smart bags waar de lithiumbatterij niet uit verwijderd kan worden, verboden

Belangrijk om bij Ryanair te weten: De bagageregels zijn strict en fouten op dit vlak zullen resulteren in boetes en/of extra benodigde upgrades.

handbagage 55-35-25 cm

Koffers geschikt voor Ryan Air

Koffers die ideaal passen bij reizigers van Ryan Air

Vliegmaatschappijen hanteren diverse handbagage formaten. Als je een onjuist formaat koffer hebt, kun je voor vervelende kosten komen te staan. Schaf daarom van tevoren de juiste koffer aan die aan de eisen voldoet.

Samsonite S'Cure Spinner 55cm Black

#1 Samsonite S'Cure Spinner 55cm Black

Deze Samsonite koffer biedt een royale ruimte van 34 liter en heeft een gewicht van slechts 2,9 kg. Met een harde buitenkant en uitgerust met TSA-slot met drukknop en soepel bewegende 4-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.
American Tourister Soundbox Expandable Spinner 55cm Golden Yellow

#2 American Tourister Soundbox Expandable Spinner 55cm Golden Yellow

Deze American Tourister koffer biedt een royale ruimte van 32 liter en heeft een gewicht van slechts 2,6 kg. Met een Harde buitenkant en uitgerust met een handig TSA-slot met schuifslot en soepel bewegende 4-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.  
Samsonite Base Boost Upright 55cm Navy Blue

#3 Samsonite Base Boost Upright 55cm Navy Blue

Deze Samsonite koffer biedt een royale ruimte van 34 liter en heeft een gewicht van slechts 2,9 kg. Met een zachte buitenkant en uitgerust met een handig cijferslot en soepel bewegende 2-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.
American Tourister Bon Air Spinner 55cm Strict Seaport Blue

#4 American Tourister Bon Air Spinner 55cm Strict Seaport Blue

Deze American Tourister koffer biedt een royale ruimte van 31,5 liter en heeft een gewicht van slechts 2,5 kg. Met een harde buitenkant en uitgerust met een handig TSA slot met drukknop en soepel bewegende 4-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.
Samsonite S'Cure Spinner 55cm Crimson Red

#5 Samsonite S'Cure Spinner 55cm Crimson Red

Deze Samsonite koffer biedt een royale ruimte van 34 liter en heeft een gewicht van slechts 2,9 kg. Met een harde buitenkant en uitgerust met een handig TSA slot met drukknop en soepel bewegende 4-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.

Vloeistof regels

Houd met handbagage er rekening mee dat het verboden is om vloeistoffen mee te nemen die niet in een plastic etui zitten of meer dan 100 milliliter omvatten.

Per persoon mag je maximaal 1 doorzichtig hersluitbaar zakje van maximaal 1 liter meenemen. De items in dit doorzichtige zakje mogen per stuk maximaal 100 milliliter bevatten.

 • Per persoon: 1 doorzichtig hersluitbaar zakje
 • Inhoud zakje: maximaal 1 liter
 • Items per zakje: Maximaal 100 milliliter

Bij de controle van de handbagage zal worden gevraagd om het doorzichtige zakje met vloeistof apart te tonen.

vloeistof regels handbagage

Verboden voorwerpen Ryan Air

Op luchthavens en in vliegtuigen wordt er veel aan de veiligheid van de passagiers en bemanning gedacht. Daarom is het verboden om bepaalde voorwerpen aan boord mee te nemen. Hierbij kun je denken aan:

 • Scherpe voorwerpen
 • Stompe voorwerpen waar mee geslagen kan worden
 • Wapens en dingen die kunnen ontploffen
 • Grotere hoeveelheden vloeistoffen
 • Elektronische apparaten met lithium batterijen
 • Chemische stoffen
 • En meer van dit soort verboden artikelen..

Via de website & bagage regels van Ryan Air zelf is er op dit vlak meer informatie te vinden.

vliegen-en-verboden-voorwerpen

Taxfree artikelen Ryan Air

Er zijn enkele belangrijke regels als het gaat om taxfree artikelen. De regels omtrent taxfree verschillen per land van bestemming. Zo zijn er verschillende regels voor binnen Europa, wat er gebeurd als je overstapt en wat de taxfree regels zijn voor Amerika.

Tips, Tickets & Overige Info

Bij Vliegtickets kan je met iDeal betalen + NL klantenservice!

vliegticketsnl-logo

Ryan Air tickets boeken via een Nederlandse partij. (iDeal)

321654987

Officiële Regels van deze Luchtvaartmaatschappij

aeroflot-handbagage-afmetingen

Bezoek de eigen portal van deze Luchtvaartmaatschappij

Deze Samsonite koffer biedt een royale ruimte van 34 liter en heeft een gewicht van slechts 2,9 kg. Met een harde buitenkant en uitgerust met TSA-slot met drukknop en soepel bewegende 4-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.
Deze American Tourister koffer biedt een royale ruimte van 32 liter en heeft een gewicht van slechts 2,6 kg. Met een Harde buitenkant en uitgerust met een handig TSA-slot met schuifslot en soepel bewegende 4-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.  
Deze Samsonite koffer biedt een royale ruimte van 34 liter en heeft een gewicht van slechts 2,9 kg. Met een zachte buitenkant en uitgerust met een handig cijferslot en soepel bewegende 2-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.
Deze American Tourister koffer biedt een royale ruimte van 31,5 liter en heeft een gewicht van slechts 2,5 kg. Met een harde buitenkant en uitgerust met een handig TSA slot met drukknop en soepel bewegende 4-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.
Deze Samsonite koffer biedt een royale ruimte van 34 liter en heeft een gewicht van slechts 2,9 kg. Met een harde buitenkant en uitgerust met een handig TSA slot met drukknop en soepel bewegende 4-wiel systeem, combineert deze koffer functionaliteit en stijl in perfecte harmonie.

Geef een reactie