KLM ruimbagage kosten gaan omhoog op alle vluchten

 

KLM ruimbagage kosten gaan omhoog. Dit volgt de eerdere beslissing van KLM op om de gratis ruimbagage te schrappen op vluchten binnen Canada, de VS, Europa, het Caribische gebied, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en naar bestemmingen in Noord- en Zuid-Afrika. Er zijn nog wel een paar landen waar de regeling niet van toepassing op is, zoals Vietnam en China.

KLM ruimbagage kosten

Het is wel afhankelijk in welke klasse je vliegt. KLM kent vele verschillende reisklassen. De kosten zijn enkel van toepassing op 1 type binnen Economy klasse. Het overzicht hieronder geeft aan welke kosten er verbonden zijn aan ruimbagage binnen Economy klasse:

LightStandardFlex
€50,-gratisgratis

Let wel, een ticket Standard is doorgaans 80 euro duurder dan Light en Flex kost 240 euro meer dan Light.

Vlieg je Business class, spaar je via Flying Blue of ben je Skyteam Elite? Dan mag je je koffers gratis inchecken. Als je je ticket voor 14 mei hebt geboekt hoef je niet alsnog bij te betalen.

Zijn de duurdere tickets het geld waard?

Kosten zijn natuurlijk altijd een discussie. Een groot voordeel van Standard is dat je dus wel een koffer mee mag nemen. Kies je voor Flex, dan mag je je stoel kiezen en je ticket omboeken. Vlieg je een klasse hoger, dan kan je ook nog eens kosteloos je ticket annuleren.
De voordelen van die extra euro's bovenop de ticketprijs: bij standard mag je wel een koffer meenemen, bij flex mag je je stoel kiezen en je ticket omboeken. Wie nog eens 200 euro bijbetaalt, mag de vlucht vervolgens ook ‘kosteloos' annuleren.

Lees ook onze pagina over afmetingen handbagage KLM. Daar vind je meer informatie over de afmetingen, de regels over vloeistof in je handbagage en andere belangrijke feiten die je moet weten over het vliegen met bagage.