Vliegen en Taxfree Artikelen

Alles wat je achter de douane, in de taxfree zone op de luchthaven, koopt mag mee in het vliegtuig. De vloeistoffen zoals drank en parfum krijg je mee in een doorzichtige plastic tas. Deze tas wordt verzegeld. Dat betekent dat je de tas niet open mag maken tijdens de vlucht en ook verzegeld mee moet nemen door de douane bij het land van aankomst. Andere producten, zoals boeken, speelgoed en electronica, mag je wel direct uitpakken en in je handbagage stoppen.

Belangrijk om te weten: Ook de winkels op Schiphol betalen forse huurprijzen, deze moeten ze toch echt terug verdienen. Daardoor zijn producten soms ook duurder!

Wat nog wel belangrijk is om te weten over taxfree aankopen:

Tax free winkelen en reizen binnen Europa

Je kan na de ticket- en paspoortcontrole vloeistoffen zoals drank en parfums kopen. Ook aan boord van Europese luchtvaartmaatschappijen kan je gewoon winkelen. Vloeistoffen worden dan verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je tijdens de reis moet overstappen, mag je het zegel niet verbreken tot je op de eindbestemming bent aangekomen.

Binnen de EU is er vrij verkeer van goederen, maar kom je terug van buiten de EU dan geldt er een vrijstelling van 430 euro. Kom je over dat bedrag heen dan moet je daar belasting over betalen.

Tax free winkelen en overstappen

Passagiers die op een Europese luchthaven moeten overstappen, mogen taxfree vloeistoffen en gels meenemen die op een luchthaven buiten de EU zijn gekocht. Bij een overstap op Amsterdam Airport Schiphol moeten deze vloeistoffen wel worden gecontroleerd door een ‘Transfer Liquids Checkpoint’.

Tax free winkelen en de Verenigde Staten?

Je mag alleen taxfree vloeistoffen meenemen die op Amsterdam Airport Schiphol zijn gekocht en verzegeld.

Benieuwd naar de afmetingen van handbagage? Bekijk ook de detailpagina's van Air France, British Airways, Brussels Airlines, Corendon, DeltaKLM, Lufthansa, TransaviaVueling &  Wizzair.