Vliegen en taxfree artikelen

Tax free winkelen

Alles wat je achter de douane, in de taxfree zone op de luchthaven, koopt mag mee in het vliegtuig. De vloeistoffen zoals drank en parfum krijg je mee in een doorzichtige plastic tas. Deze tas wordt verzegeld. Dat betekent dat je de tas niet open mag maken tijdens de vlucht en ook verzegeld mee moet nemen door de douane bij het land van aankomst. Andere producten, zoals boeken, speelgoed en electronica, mag je wel direct uitpakken en in je handbagage stoppen.

Wat nog wel belangrijk is om te weten over taxfree aankopen:

Tax free winkelen en reizen binnen Europa 🛍️

Je kan na de ticket- en paspoortcontrole vloeistoffen zoals drank en parfums kopen. Ook aan boord van Europese luchtvaartmaatschappijen kan je gewoon winkelen. Vloeistoffen worden dan verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je tijdens de reis moet overstappen, mag je het zegel niet verbreken tot je op de eindbestemming bent aangekomen.Tax free winkelen en overstappen 🛫

Passagiers die op een Europese luchthaven moeten overstappen, mogen taxfree vloeistoffen en gels meenemen die op een luchthaven buiten de EU zijn gekocht. Bij een overstap op Amsterdam Airport Schiphol moeten deze vloeistoffen wel worden gecontroleerd door een ‘Transfer Liquids Checkpoint’.

Tax free winkelen en de Verenigde Staten 🇺🇸

Je mag alleen taxfree vloeistoffen meenemen die op Amsterdam Airport Schiphol zijn gekocht en verzegeld.