12 Tips voor het Reizen met Handbagage

Ga jij binnenkort op reis en wil je zorgeloos reizen met jouw handbagage op het vliegveld? Dan ben je hier op de juiste plek! Wij hebben 12 leuke en creatieve tips verzameld om je handbagage zo goed mogelijk in te pakken. Of je nu gaat voor een korte city-trip of een lange backpackreis, deze tips helpen je om georganiseerd te blijven, ruimte te besparen en comfortabel te reizen. Dus pak je koffer en let's go!

 1. Controleer de maximale afmetingen en het maximale gewicht voor handbagage bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, om extra kosten te voorkomen. Daarom ben je waarschijnlijk ook op deze prachtige website terecht gekomen!
 2. Maak gebruik van packing cubes om je spullen netjes georganiseerd te houden en ruimte te besparen.
 3. Plaats een bagagelabel aan je handbagage, zodat het gemakkelijk te identificeren is en je het niet kwijtraakt. Zet hierop ook zeker je email adres.
 4. Neem een kleine extra draagbare lader mee om je telefoon op te laden tijdens lange wachttijden op de luchthaven. Let wel op: Deze moet wel mee mogen in de handbagage!
 5. Vergeet niet om je vloeistoffen in een doorzichtige plastic zak te stoppen en deze gemakkelijk toegankelijk te houden voor de veiligheidscontrole.
 6. Draag een sjaal die je als dekentje of kussen kunt gebruiken tijdens de vlucht! Al helemaal als je naar een koudere plek reist.
 7. Stop belangrijke documenten en contant geld in een apart vak in je handbagage, zodat je er snel bij kunt wanneer je het nodig hebt.
 8. Neem een opvouwbare rugzak mee als extra handbagage voor het geval je meer spullen hebt dan in je koffer past.
 9. Stop een paar oordopjes in je handbagage voor het geval je wilt slapen of gewoon even rustig wilt zitten.
 10. Pak een boek of een tijdschrift in je handbagage om jezelf te vermaken tijdens lange vluchten. Vaak kan je deze op de luchthaven kopen.
 11. Neem kleine snacks mee in je handbagage, zoals noten of fruit, om te voorkomen dat je honger krijgt tijdens de vlucht. Dit kan ook veel geld besparen: die zakjes kosten 10x zoveel gedurende de vlucht
 12. Gebruik vacuümzakken om kleding en andere items plat te maken en zo ruimte te besparen in je handbagage.

Niet direct gerelateerd aan handbagage maar wel wat extra goede tips:

 1. Draag comfortabele kleding en schoenen om je reis aangenamer te maken en in geval van vertragingen of lange wachttijden.
 2. Zorg dat je al je elektronische apparaten opgeladen zijn voordat je op reis gaat, en stop een internationale adapter in je handbagage als je naar het buitenland reist.
 3. Gebruik een bagageriem om je handbagage extra te beveiligen en te voorkomen dat deze open gaat tijdens het reizen.

Met bovenstaande handbagage tips heb je alles wat je nodig hebt om comfortabel, georganiseerd en stijlvol te reizen, waar je ook naartoe gaat. Veel plezier met reizen!Geef een reactie