Korean Air Wijziging

Een zeer grote luchtvaartmaatschappij uit Korea, de regels rondom afmetingen van bagage zijn gemiddeld te noemen. Korean Air Handbagage is onlangs gewijzigd

Handbagage regels bij Korean Air

Bij Luchtvaartmaatschappij Korean Air is de toegestane handbagage afmeting 55cm 40cm 20cm. Deze afmeting werkt als volgt: maximale hoogte – maximale breedte – maximale diepte. Voldoet jouw handbagage niet aan deze reglementen? Overweeg dan een nieuwe trolley of handbagage aan te schaffen. Of kies voor een mogelijke ticket upgrade. Let wel goed op: in veel gevallen kost dit veel meer dan het aanschaffen van nieuwe handbagage. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om naast de handbagage een extra item mee te nemen. (Bijv. een handtas of een laptop) Zo ook bij Korean Air. De afmetingen van dit extra item bij Korean Air zijn: 40cm 30cm 15cm.

Korean Air Ruimbagage en Uitzonderlijke Bagage

Bij Korean Air kent men net als bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen wat uitzonderingen en specifieke regels. Hier een opsomming van enkele van deze specifieke regels:

-Vanwege de beperkte ruimte in de opbergvakken moeten sommige bagagestukken mogelijk toch bij de gate worden ingecheckt.
De afmetingen van uw bagage zijn inclusief handgrepen en wielen.

Als de maat van uw muziekinstrument minder dan 115 cm (45 in.) Is, zoals een viool, mag u deze gratis meenemen. Grotere instrumenten zijn toegestaan ​​als handbagage, maar voor elk artikel moet een extra stoel worden gekocht.

Comfortproducten voor in de vlucht, zoals een bedbox en een been hangmat, kunnen de toegang tot uitgangen en gangpaden belemmeren, de armaturen van vliegtuigen beschadigen en de toegang tot nooduitrusting blokkeren. Om de veiligheid en het comfort van alle passagiers te garanderen, is het niet toegestaan ​​om de producten te gebruiken.

De maximale grootte (breedte + hoogte + diepte) is 158 cm / 62 inch en het maximale gewicht per tas is 23 kg / 50 lb of 32 kg / 70 lb, afhankelijk van je ticket klasse en reisschema's. Tassen tussen de 23 en 32kg (51-70lb) kunnen extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van uw aftrek.

De toegestane hoeveelheid handbagage voor codeshare-vluchten kan per uitvoerende luchtvaartmaatschappij verschillen.

Omwille van de veiligheid tijdens de vlucht en het gemak van de passagiers is het gebruik van persoonlijke comfortartikelen die nooduitgangen en gangpaden kunnen belemmeren of andere passagiers kunnen storen aan boord niet toegestaan. (Bedbox, beenhangmat, etc.)

Handbagage kan bij de gate als ingecheckte bagage worden behandeld als handbagage niet kan worden opgeborgen vanwege ruimtegebrek of buitengewone omstandigheden van de luchtvaartmaatschappij.

Korean Air handbagage tabel

Een tabel met alle afmetingen van Korean Air, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Geen upgrades en/of business class. Bij een dergelijke ticket of upgrade hoeft u zich weinig zorgen meer te maken over dit soort afmetingen: 

Afmetingen & Gewicht Korean Air
Handbagage Normaal 55cm 40cm 20 cm
Maximale Gewicht 12 kg (handbagage + carry-on)
Carry-on (persoonlijk) Item 40cm 30cm 15cm

Tabel toegestane handbagage

 
Cabine klasse Stukken Gewicht
Eerste/Prestige klasse 2 zakken 18kg (40lb)
Economie les 1 tas + 1 persoonlijk item 10kg (22lb)


Geef een reactie